apartment

Heb jij onlangs een appartement gekocht? Gefeliciteerd! Waarschijnlijk begin jij binnenkort met de verhuizing. Maar waar moet je eigenlijk allemaal aan denken wanneer je in een appartement gaat wonen. Natuurlijk moet jij meubels, accessoires en etenswaren hebben. Dit maakt het leven in een appartement namelijk wel zo aangenaam. Hier houdt het echter niet bij op. Er zijn namelijk genoeg andere zaken die jij ook nog moet regelen. Probleem is alleen dat deze door veel mensen vaak worden vergeten. Daarom geven wij jou hier nog twee tips van zaken die je goed moet regelen wanneer jij in een appartement gaat wonen.

Zorgverzekering kiezen vanaf 18 jaar

contractIedere Nederlander van 18 jaar en ouder is volgens de wet verplicht om zichzelf te verzekeren tegen zorgkosten. Een zorgverzekering kiezen vanaf 18 jaar heb jij mogelijk al wel gedaan. Zo’n verzekering is echter behoorlijk duur. Datzelfde geldt voor de kosten die jij moet betalen voor jouw appartement. Mogelijk ga jij wel zoeken naar dingen waarop jij kunt besparen. De zorgverzekering is in dat geval één van de eerste dingen. Wanneer jij je eigen risico verhoogt en geen aanvullende verzekering afsluit, daalt jouw maandelijkse premie fors. Dit heeft echter ook zo zijn nadelen. Je bent immers een stuk slechter verzekerd. Gebeurt er toch onverhoopt iets met jou in je nieuwe appartement? Dan is de kans groot dat jij zelf opdraait voor de kosten en deze zijn vaak niet misselijk!

Notaris tarieven voor samenlevingscontract

Ga jij samen met jouw grote liefde in het appartement wonen? Dan zijn jullie mogelijk ook van plan om een samenlevingscontract op te stellen. Hiervoor moet je echter naar de notaris. Het opstellen van zo’n contract brengt kosten met zich mee. Wist je echter dat je kunt besparen op het tekenen van een samenlevingscontract? Jij hoeft in dat geval alleen maar de notaris tarieven te vergelijken. Per notaris kan er namelijk een aanzienlijk verschil zitten in de vergoeding die hij vraagt voor het opstellen van een samenlevingscontract.